Buitenseks wordt in Engeland verboden. Volgens een nieuwe wet die onlangs is ingediend bij het Lagerhuis, riskeren Britten die in het openbaar seks hebben een celstraf van zes maanden.

Zelfs in hun eigen tuin mogen ze niet meer vrijen, als ze daarbij de kans lopen dat de buren hen kunnen zien. In huis mogen ze gelukkig nog wel van bil, zelfs met de ramen open. En een vluggertje in een openbaar toilet mag ook, maar dan moet wel de deur op slot. De achterliggende gedachte: niemand wil ongewild toeschouwer zijn als andere mensen seks hebben.

Rare lui, die Britten. Je kunt je toch voorstellen dat er belangrijkere dingen zijn om je druk over te maken. Want het is toch echt niet zo dat je over de vrijende stelletjes struikelt zodra je voet op Britse bodem zet. Nog niet, in ieder geval. Zouden ze nu de vossenjacht gaan afschaffen ten behoeve van de jacht op buitenneukers?

Persoonlijk heb ik er niet veel moeite mee als mensen seks hebben in het openbaar. Tenminste, als het om jonge, aantrekkelijke mensen gaat. Zolang je niet met je neus op andermans geslachtsdelen wordt gedrukt, kan het zelfs iets vertederends hebben, zoals huppelende lammetjes in de wei. Lang leve het leven, zoiets..

Veel erger dan de aanblik van een stel onbekenden die in het openbaar liggen te vrijen, vind ik het gekreun en gebonk van mensen die ik ken, in een kamer naast, boven of onder de mijne. Want bij die onbekenden kijk je, behalve als je toekijken opwindend vindt, gewoon de andere kant op. En ben je het voorval binnen de kortste keren vergeten. Maar die bekenden, die moet je straks weer onder ogen komen. Daarvan weet je nu iets wat je helemaal niet had willen weten: dat zij het ook doen. Gatverdamme.

Ik doe het graag in de buitenlucht. Gewoon omdat het lekker is: de zon op je lichaam, de wind door je haar, zand tussen je billen. Of dorre takken. Dat je daarbij de kans loopt om betrapt te worden, maakt het extra spannend. Dat betekent niet dat ik daarop uit ben. Integendeel. De keren dat ik betrapt werd, voelde ik me knap ongemakkelijk. De reacties van die ’toevallige passanten’ liepen toen overigens uiteen van bovengenoemde vertedering (‘Schattig, prille liefde…’) tot geil enthousiasme (‘Hè toe, mag ik blijven kijken?’). Ik moet daar wel bij zeggen dat ik toen nog tot de categorie ‘jong en aantrekkelijk’ behoorde.

Maar soms kán het ook niet anders. Als je overvallen wordt door lust in het huis van je (schoon)ouders. Als je op bezoek bent bij je minnaar en zijn vriendin. Om maar wat te noemen. Verkerend in die laatste omstandigheid gingen hij en ik maar weer een eindje rijden, op zoek naar een stil plekje. Eén keer zijn we betrapt, door de politie. Maar de heren agenten negeerden de beslagen ruiten. Ze wezen ons er alleen op dat we gevaarlijk (want in de bocht van een verlaten landweg) geparkeerd stonden.

Mag dat trouwens nog, in Engeland, seks in je eigen auto? Misschien alleen als de deuren op slot zijn? Want ik mag het graag in de auto doen. Vooral als we de kinderen bij de oppas hebben afgeleverd en er even met z’n tweeën op uit gaan. Blame it on de ronkende motor. Of aan het feit dat ik – als druk-druk-drukbezette werkende moeder – eindelijk even niets beters te doen heb. Eerst vijl ik mijn nagels (daar kom ik ook nooit aan toe); daarna buig ik mij over de bestuurder.

En naar de bakker met een stel van die ben wa balletjes in je kutje, zou dat mogen?

Al met al vind ik het een idiote wet, die alleen maar een averechts effect kan hebben. Want verbied iets, en iedereen wil het. Ik voorspel dat neuken in de buitenlucht (zonder betrapt te worden) de nieuwe nationale sport gaat worden in Engeland. En dat busladingen toeristen een weekendje Londen gaan boeken om het even buiten te doen.