Uniek vakantiehuis in Haakbergen aan de Duitse grens

Online zijn er veel vakantiehuizen te vinden en soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. Er zijn ontelbaar veel websites die schrijven over vakantiehuizen in Twente of Overijssel. In dit blog schrijf ik over een unieke namelijk een vakantiehuis in Haaksbergen namelijk een ‘natuurlogie’. Dit is een verblijf waar je met je gezin en kinderen kunt genieten van de Twentse natuur, dichtbij de grens met Duitsland.

Natuurlogies.nl door Manon en Dirk-Jan

Natuurlogies wordt gerund door Manon en Dirk-Jan. Samen hebben zij de enkele logies omgetoverd tot fantastische verblijven. Vroeger werden de accommodaties gebruikt voor handel of als vakwerkschuur. Elke natuurlogie kent een eigen stijl en heeft ook voldoende ruimte om het erf om je te kunnen vermaken. In totaal hebben ze drie vakantiehuisjes namelijk De Beekloft, Het Bakhuis en De Heerenkamer.

Vanuit een vakantiehuisje in Haaksbergen loop je eenvoudig naar Het Witte Veen of de bossen van Buurse. Wat te denken van een wandel- of fietstocht naar de Duitse grens? Op loopafstand ligt de driehonderd jaar oude watermolen en herberg de Haarmühle. Een geliefd plekje voor zowel Duitsers als Nederlanders om te brunchen, borrelen of een hapje te eten nabij het snel stromende beekwater.

Het vakantiehuis in Haaksbergen; een oud erf

Zoals ik hierboven als schreef ligt elk vakantiehuisje in Haaksbergen [officieel in Buurse, maar dit valt onder Haaksbergen]. Haaksbergen zelf kent een oude geschiedenis met een Watermolen en diverse historische gebouwen. Vanuit Haaksbergen bezoeken veel mensen met de fiets de buitengebieden waaronder Buurse.

Naar mate je verder de bossen in gaat kom je op verschillende plekken terecht met gebouwen die staan op een oud erf. Het vakantiehuis dat in Haaksbergen [omgeving van Buurse] staat werd vroeger gebruikt voor handel. Het was een huisje aan de grens van Duitsland waardoor handel met onze Oosterburen makkelijk en snel mogelijk was.

Lees meer op het blog van Natuurlogies

Wekelijks worden er nieuwe blogs of zogehete ‘Verhalen’ geplaatst door Manon maar ook gastbloggers die iets willen schrijven over de unieke verblijven in Haaksbergen en Buurse. Lees meer op het blog via natuurlogies.nl/blog.