Camper vakantie

Met een camper op vakantie gaan is hartstikke leuk natuurlijk. Het aantal mensen uit Nederland dat met een camper op vakantie gaat, is de afgelopen jaren echt veel aan het groeien. Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hebt alles wat je nodig hebt bij je. Je bed, de koelkast en alles wat je verder op vakantie gebruikt, het zit allemaal in die camper. En het past nog makkelijk ook. Je bent daardoor niet afhankelijk van een camping. Je kunt ook gewoon gemakkelijk gebruik maken van vrije plaatsen voor campers.

 

Tolwegen

In veel Europese landen moet je tol betalen voor bepaalde wegen, in Frankrijk en Spanje bijvoorbeeld. Voor een camper betaal je helaas meer dan voor een normale auto. Dit komt doordat de prijs bepaald wordt over hoe groot het voertuig is. daarom moeten vrachtauto’s en auto’s met aanhangers ook meer betalen. De druk en het gewicht dat zij uit oefenen op de wegen is zwaarder dan een normale auto. Als je een grotere, zwaardere en dus luxere camper hebt, moet je ook meer betalen dan wanneer je met een kleinere, lichtere en dus minder luxe camper op vakantie gaat.

 

Als je liever niet over tolwegen gaat, kan je ook over alternatieve wegen. Deze wegen zijn alleen vaak wel wat drukker. Daarnaast zijn ze minder goed onderhouden dan de wegen waar je tol voor betaalt. Dat is natuurlijk logisch omdat er minder geld beschikbaar is voor het onderhoud van deze wegen.

 

Veilig op pad

Je rijdt natuurlijk niet echt dagelijks met je camper door je eigen stad. Daarom kan het best lastig zijn wanneer je op vakantie gaat met je camper. Om het veilig te houden, is een achteruitrijcamera kopen slim. Zo’n achteruitrijcamera helpt je tijdens het inparkeren wat vaak lastig is met zo’n groot voertuig.