Serena Williams nummer 1

Als je een grote groep mensen vraagt wie ze de beste tennisspeler ter wereld vinden, zullen de meningen erg verdeeld zijn. Toch denk ik dat er menig mens zal zijn die Serena Williams zegt.  Serena Williams is niet alleen een geweldige tennisspeler, maar ook een geweldig goed mens. Ze komt op voor minderheden en herinnerd ons onze gezondheid te checken. 37 jaar en al zo’n 20 jaar aan de top en is niet van plan om zich van de troon te laten stoten.  

Op 29 september 2018 postte de tennisspeelster een inspirerende video op instagram. Ze was topless te zien en ze zong het nummer “i touch myself” van The Divinyls. Ze deed dit voor een borstkankercampagne en wilde vrouwen aanmoedigen om jezelf goed in de gaten te houden. Ze zei dat ze het wilde doen omdat het een onderwerp is dat elke vrouw aangaat, ongeacht huidskleur.  

Toch was er wat controversie tijdens de US open finale. Serena verloor tegen de Japanse Naomi Osaka. Ze sloeg haar tennisracket kapot en viel uit tegen de scheidsrechter. Ze pleit nog steeds dat ze verkeerd gecoacht werd en dat ze ongelijk werd behandeld in vergelijking tot haar mannelijke collega’s. Williams zei dat ze het heel belangrijk vindt om te blijven vechten voor waar je in geloofd. Al helemaal als het invloed kan hebben op je toekomst.  

De speelster heeft nog veel om naar uit te kijken. Ze heeft na haar verlies tegen Naomi Osaka niet meer gespeeld. Op nieuwjaarsdag staat geplant dat ze tegen de “nummer 2” van de wereld moet: Roger Federer. Ze moet dus maar snel een nieuw tennisracket kopen en terug het veld op gaan om te trainen. 

In 2019 mag ze samen met Lady Gaga en Harry Styles het Met Gala presenteren. Het grootste fashion event met de meeste beroemdheden georganiseerd door de hoofdredacteur van vogue. Niet verkeerd, voor een tennisspeelster.