Laat uw rolpoorten verplicht keuren door vakkundige techniekers

Veel firma’s zijn niet op de hoogte dat het keuren van rolpoorten verplicht is volgens de Europese wetgeving. De Europese en arbo-wetgeving heeft keuring en onderhoud wettelijk verplicht om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Bij veel firma’s worden rolpoorten gebruikt als toegangsweg voor personen en goederen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen met een poort is het van belang dat deze goed en veilig functioneert. Regelmatige controle van de werking van een poort zorgt ervoor dat eventuele gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

Keuren rolpoorten verplicht

Zoals u zojuist heeft kunnen lezen is het wettelijk verplicht om rolpoorten, bedrijfspoorten en laad en lossystemen jaarlijks te laten keuren en onderhouden door een gecertificeerde technieker. Wanneer uw firma nog opzoek is naar een gecertificeerde partij die de jaarlijks keuring en onderhoudsbeurt kan uitvoeren bent u bij ROMASS Business aan het juiste adres. Wij zijn al jaren de herstel en onderhoudsspecialist van alle merken en types roldeuren, bedrijfsdeuren en laad en lossystemen. Onze techniekers zijn professioneel opgeleid en keuren poorten volgens de wettelijke eisen.

Tijdens het keuren wordt een rolpoort gecontroleerd volgens de vastgestelde inspectielijst. De onderdelen die op de inspectielijst staan worden nauwkeurig gecontroleerd of ze nog voldoen aan de wettelijke eisen. Indien dit niet het geval is wordt het onderdeel gemaakt of indien nodig vervangen. Wanneer u ervoor kiest het onderdeel niet te vervangen kunnen wij een rolpoort niet goed keuren omdat de veiligheid niet kan worden gewaarborgd. Indien u er wel voor kiest een onderdeel te vervangen kan dit bij 95% van de keuringen direct op locatie gebeuren.

Al onze techniekers beschikken over een servicebus met een ruime voorraad van reserveonderdelen van alle merken poorten. Bijvoorbeeld loopwielen, scharnieren, rolhouders, hefkabels, veerbuffers en nog veel meer. Wanneer een van deze onderdelen niet meer voldoet aan de wettelijke eisen, kunnen deze direct op locatie vervangen worden. Uw poort blijft voldoen aan de wettelijk eisen en de veiligheid blijft gewaarborgd.

Servicecontract afsluiten

Bij ROMASS Business heeft u keuze uit verschillende servicecontracten voor het keuren van rolpoorten. Afhankelijk van het aantal poorten, de staat van de poorten en de eisen en wensen van uw firma kunt u uit 3 verschillende servicecontracten kiezen. Deze zijn:

  • Eenmalige service;
  • Pakket Zorgeloos;
  • Pakket Op maat

Wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan een kijkje op onze website. Liever persoonlijk contact over de verschillende mogelijkheden? Wij zijn bereikbaar op:03/8080702.