Het onderhouden van leer

Als je iets hebt wat gemaakt is van leer, weet je vast wel hoe belangrijk het is om leer goed te onderhouden. Als je dit niet doet, zal het leer uiteindelijk uitdrogen en scheuren en dat is onwijs zonde, aangezien leer best duur is en heel lang mee kan gaan als je er goed mee omgaat. De scheuren die ontstaan in het leer zijn ook niet meer te repareren. Ook kan het gebeuren dat leer gaat breken, waarbij het zijn kleur verliest. Ook heel erg zonde dus. Dus al je leren schoenen, jassen en andere leren spullen die je zo lang mogelijk mooi wilt houden: steek er maar een beetje tijd en moeite in. Op deze manier kan je zo lang mogelijk van al je leren spullen genieten zonder dat ze lelijk worden of kapot gaan. 

De ene soort leer moet je vaker onderhouden dan andere soorten leer. Dit is van verschillende factoren afhankelijk, namelijk welke soort leer je mee werkt en welke soort behandeling je gebruikt. Als je je leer behandelt met angelus leerverf, zal het beter werken en langer mooi blijven dan als je een goedkope behandeling van de action gebruikt. Natuurlijk zal je het met een duurdere behandeling ook nog regelmatig moeten doen, maar in ieder geval een stuk minder dan met goedkope spullen.  

Voordat je je leer behandelt, moet je eerst zorgen dat het goed schoon is. Dit is de eerste stap van het onderhouden van je leer. Het schoonmaken zorgt er voor dat het leer stof en vetvrij is en op deze manier blijven alle producten die je erna aanbrengt langer zitten. Dit kan ook met de producten van angelus leerverf kopen. 

In de winter gebeurt het vaak dat het zout wat gestrooid wordt, vlekken veroorzaakt op leren schoenen die je er moeilijk uit krijgt. Soms zijn ze wel goed te behandelen en zijn ze met een nat doekje zo weg te halen