De juiste psycholoog

Wanneer je eindelijk voor jezelf de stap hebt gezet om naar de psycholoog te gaan, is het tijd om er eentje uit te kiezen. Dit is nogal een lastige opgave. Je wilt namelijk terechtkomen bij iemand waar je je vertrouwt voelt en je wilt uiteindelijk samen met diegene iets kunnen bereiken. Nog meer dan normaal heb je het gevoel dat je op zoek moet gaan naar de beste service. Het is ten slotte iemand met wie je je diepste gevoelens zal delen, en die persoon gaat jou er weer bovenop helpen. Psychologische hulp heeft het meeste effect wanneer er echt een klik is. De piekerpoli begrijp dit goed en bestaat uit een team van zorgvuldig samengetelde gespecialiseerde psychologen. Vestigingen van de Piekerpoli zijn te vinden in heel Nederland, dus voor iedereen is er een vestiging in de buurt. Dus of je nu op zoek bent naar psycholoog leiden, of EMDR therapie Amsterdam, bij de Piekerpoli ben je altijd aan het juiste adres.

 

Er zijn allerlei redenen waarvoor mensen een psycholoog opzoeken. Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een psycholoog zoeken, is een burn-out. Vroeger kwam dit vrijwel alleen maar bij ouderen voor, maar tegenwoordig zie je deze aandoening ook bij steeds meer jongere mensen. Klachten lopen zo erg uiteen, dat er niet exact vastgesteld kan worden wat de oorzaak is van zo’n burn-out. Waarschijnlijk ervaren veel studenten een burn-out vanwege de hoge prestatie- en financiële druk die zij ervaren.

 

Ouderen kunnen zich bijna niet voorstellen dat jongeren rondlopen met een burn-out. In hun ogen was de studententijd en periode zonder zorgen. Toch ervaart iedereen dit anders: waar het voor de een een onbezorgde tijd is voor feest en drank, is het voor de ander een erg stressvolle periode. Daarbij hebben studenten mede vanwege de opkomst van sociale media steeds meer last van sociale druk.