Bijzondere huisdieren

Veel Nederlanders hebben een kat of hond als huisdier, maar wie zich wil onderscheiden van de rest moet snel dit artikel doorlezen, want vandaag bespreken we vier ongewone huisdieren.

 

Piranha

Als je de film The Piranhas 3D hebt gezien, zal je je realiseren wat ze kunnen. De film toont bizarre dingen die piranha’s natuurlijk nooit doen, maar deze vissen zijn wel degelijke snel bewegende carnivoren. Als je van lieve vissen en een liefhebbende natuur houdt, dan zijn piranha’s niet voor jou bedoeld. Meestal zijn het de wolven van de rivier, normaal jagend in een roedel. Dus, als je van plan bent om een aantal piranha’s te nemen, neem er dan drie of meer.

 

Mexicaanse tarantula met rode poten

Hoewel velen hen griezelig noemen en meteen wegrennen, zijn tarantula’s en in het bijzonder de Mexicaanse roodbenige een zeer geschikte voor beginners. Opvallende kenmerken zijn levendige oranje knieën in contract met een zwart lichaam. Ze vertonen een goed temperament en lopen meestal graag weg als eerste verdediging. Ondanks dat ze volgzaam zijn, hebben ze de neiging om soms een beetje schichtig te zijn en agressie te tonen als ze worden geprovoceerd.

 

Sissende kakkerlak uit Madagaskar

We houden je niet voor de gek. Deze dingen kunnen huisdieren zijn. Bij mij zullen ze het huis niet inkomen, maar bekijk het eens op deze manier. Ze zullen de honden vervangen als meest loyale huisdier na een nucleaire holocaust, omdat kakkerlakken dit kunnen overleven. De kakkerlak, ondanks zijn onaangename verschijning is vrij populair onder enthousiastelingen voor het volgzaam en winterhard zijn.

 

Koe

Een koe past misschien beter in een stal waar de koe kan genieten van een aangepaste stal inrichting met speciale apparaten zoals een koeborstel, maar toch zijn er mensen die een koe houden. En terecht, want het zijn geweldige beesten. Het is alleen niet aan te raden een koe als huisdier te nemen als je in een flat woont.