Alles wat je wilt weten over SEO teksten

Ook al weet je niet wat SEO teksten zijn, je hebt er ondertussen waarschijnlijk al heel veel gelezen. Een groot aantal teksten op websites zijn namelijk gewoon SEO teksten. Het gebruik deze teksten is er vaak zelfs de oorzaak van geweest dat je juist die ene website hebt aangeklikt voor je informatie en niet een andere. Door een tekst slim in te richten vergroot de schrijver namelijk de kans van een website om door een zoekmachine gevonden te worden. Dit type tekst is dus erg belangrijk voor  bedrijven die er belang bij heeft dat mensen juist hun websites kiezen en niet die van een concurrent.

 

De techniek achter SEO teksten

Als iemand een zoekopdracht invoert in een internet zoekmachine, dan gaat dit programma op zoek naar de meest relevante websites voor deze opdracht. Moderne zoekmachines zijn geprogrammeerd om met een groot aantal factoren rekening te houden. Één van die factoren is uiteraard de tekst op de website. Als woorden in de tekst goed aansluiten op de zoekopdracht, dan zal de tekst hoger op de lijst van zoekresultaten terechtkomen. Door een goede SEO tekst te gebruiken help je dus de zoekmachine en daarmee de gebruiker.

 

De inhoud van de teksten

De inhoud van de teksten verschilt sterk. Omdat bijna elk bedrijf baat heeft bij SEO, kunnen SEO teksten over bijna elk onderwerp gaan. Het gaat natuurlijk het vaakst over producten of diensten die bedrijven aan de man willen brengen. Veel bedrijven hebben echter ook algemene, informerende teksten op hun websites. Dit om bestaande en potentiële klanten meer te vertellen over de dingen waar het specifieke bedrijf mee te maken heeft. Het kan natuurlijk geen kwaad dat zo’n informatieve tekst mensen kennis laat maken met het bedrijf en de naamsbekendheid vergroot. Daarnaast zorgt een langer bezoek aan een website ervoor, dat de site een hogere waardering krijgt van zoekmachines.

 

Niet alles is geoorloofd

Zolang als er zoekmachines bestaan proberen mensen om de zoekresultaten in hun voordeel te beïnvloeden. Dat is te verwachten en ook niet verkeerd. Het wordt pas een probleem als websites methoden gebruiken die door de makers van zoekmachines oneerlijk worden gevonden. Dat kan leiden tot tijdelijke of permanente verbanning uit de resultatenlijst. Dan gaat het wel om slinkse methoden, zoals verborgen tekst of stiekeme doorverwijzing. Met een geoptimaliseerde tekst ben je de zoekmachine juist van dienst en help je de lezer. Om de perfecte webteksten te krijgen kun je bijvoorbeeld een freelance tekstschrijver inhuren.