Afscheid groep 8

Recent kwam ik Jilster tegen voor een afscheidscadeau voor afscheid groep 8. Een van mijn kinderen zit daar in de klas en die gaat na dit schooljaar dus naar de middelbare school toe. En daar hoort ook een afscheid bij! Maar niet alleen voor de leerlingen, ook voor de juf natuurlijk! Met een aantal anders ouders zijn we daarom bij elkaar gaan zitten om leuke ideeën te delen voor een afscheidscadeau. Op de desbetreffende avond dat wij dit deden, dachten wij alleen behoorlijk veel aan dingen die de kinderen zelf in elkaar konden zetten etc. Maar niet echt is bestellen of zo. Tot dat wij op het internet zijn gaan zoeken. En toen kwamen we Jilster tegen.

Afscheid groep 8

We zijn dus gaan Googelen op afscheid groep 8. En vervolgens zagen wij, na enkele andere knutselideeën die wij ook al gedacht hadden, Jilster.nl! In het stukje tekst in Google stond dat je daar je eigen tijdschrift kunt gaan ontwerpen. Een super leuk idee natuurlijk! Dan kan iedere leerling daarin zijn of haar eigen verhaal vertellen met leuke anekdotes die ze nooit meer zullen vergeten. Een op een met de juf bijvoorbeeld. Maar ook verhalen die de hele klas kent! Daarnaast zijn er voor social media dit jaar vele foto’s gemaakt om dat mooi bij te houden. En die kunnen dan natuurlijk ook perfect gebruikt worden! Na enkele voorbeelden gezien te hebben waren wij allemaal enthousiast geraakt over dit afscheidscadeau van groep 8.

Ontwerpen

En dus zijn we dan ook zo snel mogelijk met het ontwerpen van het afscheidscadeau van groep 8 begonnen. Eerst moest er daarvoor een gratis account aangemaakt worden. En vervolgens kwam je in het ontwerpgedeelte en konden we gaan beginnen! Wij hebben ieder kind uit groep 8 een verhaal laten opschrijven met zijn of haar onvergetelijke moment dit schooljaar. Dit hebben wij samengebundeld en in het afscheidscadeau gedaan.