Houten vloer renovatie

Houd je houten vloer langer mooi

Een houten vloer kan vele tientallen jaren mee gaan. Als je de vloer goed onderhoudt zal hij zeker niet na een jaar of vijf al aan vervanging toe zijn. Dit is ook het grote voordeel van houten vloeren boven een vloerbedekking van tapijt. Tapijt wordt snel vuil en is onderhevig aan slijtage. Dit is bij hout niet of in ieder geval veel minder het geval. Toch kan het gebeuren dat de houten vloer er na verloop van tijd minder mooi uit gaat zien. U kunt dit probleem oplossen door de vloer een onderhoudsbeurt te laten geven of dit eventueel zelf te doen.

De renovatie van uw vloer uitbesteden

Als u kiest voor houten vloer renovatie dan kunt u dit laten uitvoeren door professionals. Het hangt van het soort vloer af wat voor onderhoud er nodig is. Meestal komt het neer op het verwijderen van een oude laklaag en het wegwerken van kleine beschadigingen zoals krasjes en putjes. Vervolgens wordt er een nieuwe lak- of olielaag op de vloer aangebracht. Als de vloer nog in vrij goede staat is dan kun je volstaan met het behandelen of laten behandelen van de loopvlakken.

Vloeronderhoud is snel geregeld

Als bij het onderhoud aan je vloer geen sprake is van grote beschadigingen dan kan het onderhoud beperkt blijven. Grote meubels zoals grote kasten kunnen op hun plaats blijven staan. Dit maakt het uitvoeren van een renovatie van je houten vloer natuurlijk gelijk een stuk gemakkelijker. Hierdoor kan er ook worden bespaard op de kosten voor het weer in goede conditie brengen van je vloer.